Billeje Fez

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Fez.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Fez

  1. Hjem
  2. Biludlejning Marokko
  3. Fez
EasyTerra Biludlejning Fez er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Fez

Biludlejning Fez
Biludlejning Fez

Indledning

Fez er en tidligere hovedstad og en af de fire 'kejserlige byer' i Marokko (de andre er Marrakech, Rabat og Meknès, der ligger lige vest for Fez). Byen består af tre dele: den store og gamle medina (Fez el Bali), den noget nyere Fez Jdid og byens nye del, der bliver kaldt Ville Nouvelle, der blev bygget af franskmændene. Fez el Bali står på UNESCOs verdensarvsliste.

Befolkning 

Byen har mere end 1 million indbyggere, hvilket gør den til Marokkos tredjestørste by.

Beliggenhed 

Fez ligger i den nordlige del af Marokko på Midt Atlas nordlige flanker.

Økonomi

Fra gamle dage er Fez kendt som en typisk handelsby. Dette kan bedst ses på den evigt travle medina, hvor alskens ting bliver handlet. Varerne transporteres med muldyr, fordi der ikke findes en anden måde på de smalle, snoede gader. Fez er også et centrum for arbejdet med læder (garverierne i medina er en turistattraktion). Flere og flere turister opdager Fez; byens medina er større og mere imponerende end medina i Marrakech.

Lufthavne

Fez-Saïss Lufthavn ligger femten kilometer syd for byen. Lufthavnen er let tilgængelig med udlejningsbil: fra Ville Nouvelle følger du N8 (Avenue My Abdallah). Ruten til lufthavnen er tydeligt skiltet.

Offentlig transport

Der er ingen motoriseret trafik i den gamle medina. De smalle gader tillader kun fodgængere og muldyr. Bybusser kører i den nye by og op til byens mur i Fez al Bali.

Trafik og parkering

Med undtagelse af den gamle medina, kan du godt besøge Fez og omgivelserne ved at leje en bil. I nogle gader i Ville Nouvelle bliver du nødt til at betale for at parkere på gaden. Der er også mange parkeringspladser (især i nærheden af byens mur fra Fez el Bali), hvor du kan parkere din udlejningsbil for et par dirham.

Hoteller

Fez har et stort udbud af værelser. I den gamle bydel er mange traditionelle huse blevet omdannet til hoteller. Disse såkaldte 'riads' er meget attraktive. I Ville Nouvelle finder du både billige pensionater og moderne hoteller til internationale standarder. I sommermånederne anbefales det, at bestille dit hotelværelse i god tid.

Eksterne kilder

For mere information om Fez, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Fez

EasyTerra Biludlejning Fez sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Marokko, men i en anden by end Fez, klik venligst igennem til Biludlejning Marokko side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Marokko du ønsker at leje en bil.