Billeje Perugia

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Perugia.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Perugia

  1. Hjem
  2. Biludlejning Italien
  3. Perugia
EasyTerra Biludlejning Perugia er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Perugia

Biludlejning Perugia
Biludlejning Perugia

Indledning

Perugia er hovedstaden i regionen Umbria i det centrale Italien. Det er en smuk og historisk by, men også en universitetsby. Ud over gamle bygninger og spændende museer, har Perugia også et vitalt natteliv. Desuden er det et center for kunst. Maleren Pietro Vannucci (øgenavnet Perugino) blev født nær byen. Freskoerne på de Sala del Cambio er hans, og på Galleria Nazionale dell'Umbria er otte af hans malerier. Perugino var lærer til den berømte renæssance maler Raphael.

Befolkning

Byen har en befolkning på 165.000.

Beliggenhed

Perugia ligger i regionen Umbria, som også kaldes "Italiens grønne hjerte". Nord og øst for byen ligger Appenninerne bjerge. Vest for Perugia er der en stor sø, Lago Trasimezo.

Økonomi

Perugia er berømt for sin chokolade, som er lavet af fabrikanten Perugina. Du vil bemærke dette især når man besøger byen i oktober, hvor den årlige Chokolade Festival finder sted. I nærheden finder du vingårde og olivenlunde. Byen er et vigtigt uddannelsescenter. Der er to universiteter: Den gamle og prestigefyldte Università degli Studi og Università per Stranieri, hvor udenlandske studerende læser det italienske sprog og kultur. Desuden er der en kunstskole (grundlagt i 1573), en vinterhave og journalistiskskole for den italienske tv-station RAI. 

Lufthavne

Byens lufthavn ligger tolv kilometer øst for Perugia. Perugia Lufthavn anvendes primært til indenrigsflyvninger. Aeroporto Sant’Egidio er let tilgængelig med udlejningsbil: Først følger E45 og derefter SS75. Frakørslen til lufthavnen er tydeligt angivet.

Offentlig transport

Offentlig transport i Perugia er fremragende. Halvdelen af de tredive linjer kører hver tyve eller tredive minutter, resten kører mindre hyppigt. Desuden har byen en MiniMetro, et ubemandet tog, som kører fra parkeringspladsen ved fodboldstadionet til byens centrum. Bemærk, at denne service stopper kl. 21:00.

Trafik og parkering

På bestemte tidspunkter er Perugias centrum lukket for trafik fra ikke-beboere. Denne begrænsning gælder fra 02:00 indtil 13:00. For besøgende er gademønster meget forvirrende. Der er meget ensrettet trafik, hvilket ikke gør det lettere for dig at finde rundt. Omkring den gamle bydel, er der seks parkeringspladser, hvorfra du kan tage en elevator til den gamle by, som ligger højere oppe. Den største parkeringsplads er på Piazza Partigiani. På Piazza Cupa kan du parkere gratis. 

En udlejningsbil er et ideelt transportmiddel for ture gennem det smukke landskab og gamle byer i Umbria!

Hoteller

Der er en bred vifte af overnatningsmuligheder i Perugia. Fra simple pensionater til luksus ferieområder og to fem stjernede hoteller. Om sommeren er byen et populært turistmål, i løbet af de måneder anbefaler vi, at du booker din overnatning i god tid.

Eksterne kilder

For mere information om Perugia, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Perugia

EasyTerra Biludlejning Perugia sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Italien, men i en anden by end Perugia, klik venligst igennem til Biludlejning Italien side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Italien du ønsker at leje en bil.