Billeje Akureyri

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Akureyri.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Akureyri

  1. Hjem
  2. Biludlejning Island
  3. Akureyri
EasyTerra Biludlejning Akureyri er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Akureyri

Indledning 

Akureyri kaldes også hovedstaden i Nord-Island. Det er en vigtig økonomisk, socialt og kulturelt centrum. For en by med denne størrelse er det bemærkelsesværdigt, at det har sit eget universitet, samt et symfoniorkester. For golf-elskere har byen noget særligt: den nordligste golfbane i verden. 

Befolkning

Byen har over 17.000 indbyggere.

Beliggenhed

Akyreyri ligger i den nordlige del af Island, for enden af de tres kilometer lange Eyjafjordur, den længste fjord i landet. Byen er omgivet af bjerge, det højeste er Súlur (1213 meter) og Hlíðarfjall (1116 meter). På trods af den nordlige position råder Akyreyri over en isfri havn.

Økonomi

Traditionelt spiller fiskeri en ledende rolle for den lokale økonomi. To af de fem største fiskeforarbejdningsvirksomheder på Island har hovedsæde i Aykeyri. Det rummer også det største bryggeri i landet samt en stor mejerifabrik. Højere uddannelse og sundhedsydelser skaber også en masse arbejdspladser. 

Lufthavne 

Byens lufthavn, Akureyri Lufthavn, ligger tre kilometer syd for byens centrum. Det anvendes hovedsageligt til indenrigsflyvninger, men i sommermånederne er der også fly til den danske hovedstad, København. Landingsbanen strækker sig spektakulært i Eyjafjordur.

Lufthavnen er nemt at komme til fra byens centrum med en udlejningsbil: følg vej 821. Udgangen til lufthavnen er tydeligt angivet. 

Offentlig transport

Selvom islændinge er vilde med deres bil, har Akureyri et godt busnetværk. Siden satserne er blevet steget i 2008, har mange borgere opdaget fordelene ved bustransport. 

Trafik og parkering

Parkering i Akureyri centrum er gratis, både på gaden og på lokale parkeringspladser, som hovedsageligt ligger langs Skipagata, tæt på gågaden Hafnarstræti. Sørg for at placere en p-skive i forruden i løbet af arbejdsdage. P-skive kan fås i de fleste butikker. 

Hoteller

Akureyri har et godt udbud af værelser, der spænder fra pensionater og hoteller til lejligheder. Lidt længere væk fra byens centrum kan findes billige pensionater, der primært anvendes af universitetsstuderende.

Eksterne kilder

For mere information om Akureyri, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Akureyri

EasyTerra Biludlejning Akureyri sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Island, men i en anden by end Akureyri, klik venligst igennem til Biludlejning Island side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Island du ønsker at leje en bil.