• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Nordirland

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Nordirland.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Nordirland

EasyTerra Biludlejning Nordirland er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Nordirland

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Nordirland

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Nordirland

Biludlejningslokaliteter i Nordirland

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Nordirland

Information om Nordirland

Nordirland oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 4 afhentningslokaliteter i Nordirland. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Det grønne og kuperet Nordirland er en del af Det Forenede Kongerige Storbritannien. Dens hovedstad er Belfast. Omkring 280 tusind mennesker lever i denne by. Nordirlands historie er turbulent og synes at være i modstrid med landskabets fred og ro.

For dem, der elsker bjerge, hav og græs kan få et pusterum i landet med de keltiske myter. At tilbringe en dag i landet eller i de overfyldte gader i Belfast og Derry, vil stimulere appetitten, som kan tilfredsstilles i en af de irske pubber. Irsk kultur er varm og hyggelig, mens naturen er frisk og rå; en energisk forandring. Over en pint af Guinness eller en irsk whisky kan besøgende dykke i larmen fra pubben, mens du lytter til traditionel folkemusik.

Historie

Historien om Nordirland, som en selvstyrende region inden for Storbritannien er ikke meget gammel. I 1922 blev hele øen uafhængig. Men Nordirland brød væk fra resten af Irland og forblev et splittet samfund lige siden.

Der vides lidt om Irlands forhistorie. Under istiden var landet dækket af et stort lag af sne og is, hvoraf alle spor af fortiden blev slettet.

Det første tegn på menneskelig beboelse i Irland er fra omkring 8000 f.Kr.. Bosættelser af jægere og samlere blev fundet i steder, som i Antrim amtet. Disse bosættelser var koncentreret langs kysten.

Mellem 4500 og 2500 f.Kr. blev landet opdyrket. Kvæg og korn gjorde deres entré på øen og antallet af folk begyndte at vokse meget.

De fleste jordiske rester, der blev fundet fra denne periode er megalitiske templer og ceremonier.

Under den syvende århundrede f.Kr. blev øens beboere påvirket af kelterne. Dette er, hvordan det keltiske sprog, gælisk for at være mere specifikt, kom hertil.

De ældste skrifter gå tilbage til 431 f.Kr.. I 400 f.Kr. blev Konge Niall 'af de Ni Gidsler' hersker over landet i 27 år. Niall og hans sønner påtog sig pligten til at erobre Ulster (den nuværende Nordirland og en del af Irland). Dengang blev Ulster opdelt i tre kongeriger: Ulidia, Airgialla og Ailech. Disse blev regeret af Nialls sønner.

Efter hans død blev Nialls søn, Lóegaire mac Néill, konge af det større kongerige af Tara. Han indførte kristendommen. Alle konger i Irland, undtagen to, nedstammer fra den legendariske Konge Niall af de Ni Gidsler. Uí Néills dynasti fortsætter fra det femte århundrede indtil det elvte århundrede e.Kr..

Indførelsen af kristendommen påvirkede dybt det irske samfund. I 432 kom St. Patrick til øen og arbejdede hårdt i de følgende år for at konvertere irlænderne til den nye religion. Dette er, hvordan Ulster blev kristnet. St. Patrick er især kendt for sin arbejdsmetode. Han lod samfundets sociale aspekter, som de var og overholdt lovene, når de ikke var i konflikt med de kristne værdier. Ud over dette indførte St. Patrick det romerske alfabet. Hvad er og hvad er ikke sandt i de dyder, bliver fortsat drøftet. Men det er tydeligt, at den gamle druidereligion forsvandt i løbet af de følgende århundreder.

Omkring det tidspunkt, 684 e.Kr., den engelske Konge Ecfrith invaderede i Irland. Han kom for at hjælpe Konge Diarmatt Mac Murchada af Leinster at genvinde sit rige. På grund af dette frygtede Konge Henry II af England, at en normannisk stat ville dukke op i Irland, og derfor skyndte han sig til Irland i 1171. Han gav de irske områder til hans søn. Til sidst blev denne søn, John, Konge af England. Dette er, hvordan Irland blev en del af det engelske kongedømme. Krig rasede i århundreder mellem englænderne og normannerne.

I 1348, da den sorte død slog til, blev englænderne og normannerne ramt meget hårdere end irlænderne, der boede mere spredt over landet og primært i landdistrikterne. Efter dødsfaldene havde aftaget, genoplivede de indfødte det irske gæliske sprog og traditioner. Ved det femtende århundrede blev englænderne helt forsvundet.

Henry VIII besluttede sig for at generobre Irland i 1536. Det tog århundreder før den engelske konge herskede over hele Irland. Under regeringstiden af Elizabeth og James I kontrollerede englænderne det hele Irland. Regeringen blev decentraliseret og de indfødte konger mistede deres magt. Katolicismen, hvis englænderne ønskede at erstatte med protestantismen, viste sig at være vedholdende.

Det syttende århundrede var præget af to borgerkrige. Konsekvenserne var betydelige. Mange mistede livet og de katolske jordejere var ofte tvunget til at aflevere deres ejendom til anglikanere og til at konvertere sig selv. Nogle forblev urørt, som greven af Antrim. Den dag i dag ejer hans efterkommere jorden. 

I 1649 genoprettede Oliver Cromwell Englands styrke i Irland. Den protestantiske William af Orange invaderede England på vegne af sin hustru Maria Stuart i 1688. Han fik støtte fra den protestantiske Ulster, mens tidens konge Jacob II blev bakket op af det irske parlament. William af Orange besejrede Jacob II hær ved Boyne slaget i 1690 og ved indfangning af Limerick i 1691. Igen kom Irland under engelsk magt. Denne krig blev aldrig ordentligt afsluttet og har lige siden medført en opdeling af landet.

I løbet af det nittende århundrede kom der en efterspørgsel efter selvstyre. Men efterspørgslen blev nægtet to gange af Overhuset i London. Da Charles Stewart Parnell, der var lederen af bevægelsen for selvstændighed, døde, udsigten til et irsk parlament døde med ham. Som en reaktion på dette genoplivede nationalisme blandt befolkningen. Med dette opstod radikale bevægelser i irsk politik. Sådan blev Sinn Féin grundlagt.

Til sidst, i 1912 blev det besluttet, at Irland kunne have sin ret til selvstyre. I Ulster amtet førte dette til stor modstand. I mellemtiden udbrød den første verdenskrig. Selvstyret samt protesterne mod dette blev udskudt. Ikke alle var enige med det og i 1916, i påskedag, to irske partier erklærede Den Irske Republik i Dublin. Oprøret mislykkedes, men havde store konsekvenser.

I Ulster blev modstanden intensiveret mod en uafhængig republik. Ved valgene i 1918 fik Sinn Féin tre fjerdedele af stemmerne og dannede sit eget parlament i Dublin. Hvad der fulgte, var den irske uafhængighedskrig, hvor irlænderne angreb britiske mål. Til gengæld holdt englænderne repressalier.

I 1920 accepterede det britiske parlament en ny lov, hvor den sydlige del af Irland fik en status, der svarer til Canada og Australien, mens Nordirland fik en selvstyre og bevarede sit tætte bånd til London. For begge dele var den nye lov dog ikke acceptabel. Dette førte til en kamp for uafhængighed.

I 1921 blev det sydlige Irland en fri stat. Det betød, at Nordirland blev en protestantisk stat. Fra 1921 til 1971 blev Nordirland regeret af Ulster Unionist Party i Belfast. Fra da af blev det katolske mindretal diskrimineret. Freden blev aldrig rigtig igen i Nordirland.

I 1970 voksede spændingerne og det udmøntede sig til begivenhederne, der vil gå over historien, som Blodsøndag og Blodfredag. Begyndelsen af halvfjerdserne blev nu kendt, som 'Problemerne'. I 1972 blev det nordirske parlament afvist. For nogle endte Problemerne ikke indtil 1998, hvor Fredsaftalen blev underskrevet. Denne aftale giver unionisterne samt nationalisterne magt over Nordirland. Siden 2002 har begge parter aflyst deres tro på hinanden.

IRA (den irske republikanske hær) kæmper for ophævelsen af den nuværende status i Nordirland i Det Forenede Kongerige siden 1969. Det endelig mål for IRA er at oprette en socialistisk republik, der dækker begge dele af øen. I 2005 meddelte IRA, at det vil fortsætte sine kampe kun i den politiske sfære og dermed opgive sin væbnede kamp.

Samfund og kultur

Nordirland har cirka 1,75 millioner indbyggere. En tredjedel bor i hovedstaden. De fleste irlændere bor ud på landet. Store byer i Nordirland er, bortset fra Belfast, for eksempel Londonderry eller Derry, Newry og Lisburn.

Den turbulente krigsfortid er stadig synlig og mærkbare i Nordirland. På trods af dette har irlænderne fået styr på tingene, og det kan blive bemærket i byer, som Belfast og Derry. I dag er hovedstaden en livlig by, med masser af muligheder for et sjovt natteliv.

For dem, der besøger Nordirland vil i sidste ende havne i en af de hyggelige pubber. Atmosfæren er hyggelig og drikkevarer smager godt. Måltiderne i pubber er normalt meget velsmagende.

Irlænderne taler engelsk, ulster irsk og irsk gælisk. Det sidste sprog har keltiske oprindelse og kun tales af få.

Velbesøgte steder i Nordirland er klostre, de gamle huse og haver. Også Giant's Causeway er et naturligt fænomen, der trækker mange besøgende. Giant's Causeway ligger i den nordlige kyst. Den består af naturligt dannede geometriske basaltsøjler.

Irsk natur er fænomenal. Vandrere kan strække deres ben i nationalparkerne.

Den politiske situation

Sammen med England, Skotland og Wales, danner Nordirland Det Forenede Kongerige Storbritannien. Da landet ikke er en selvstændig stat, spiller det ingen rolle i internationale forhold. Nordirland har sine egne love, sine egne penge og en nationaladministration. Statsoverhovedet er Dronning Elizabeth II. Siden 2007 tjener Gordon Brown, som premierminister i Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland.

Landet er delt op i seks distrikter. Disse kaldes 'amter'. Navnene på amterne er: Antrim, Armagh, Down, Fermanagh, Londonderry og Tyrone. De har ikke længere en administrativ rolle.

Økonomi

Fra gammel dage fokuserer den nordirske økonomi på industrien. Det har primært været fokuseret på skibsbygning, tekstiler og rebfremstilling. Den tunge industri er erstattet af den offentlige sektor. Turisme spiller en vigtig rolle i den lokale økonomi.

I Nordirland er valutaen sterling pund, bedre kendt som det britiske pund.

Geografi og klima

Nordirland ligger i det nordøstlige Irland. Landet dækker 14.139 kvadratkilometer, der betyder n sjettedel af øen.

Nordirland grænser op til fire forskellige typer vand: Atlanterhavet, det Irske Hav, Donegal Bugt og Nordkanal. Lough Neagh er den største sø på de britiske øer og ligger tredive kilometer fra Belfast. Lough Neaghs længde er cirka tredive kilometer og dens bredde er omkring femten kilometer.

Landet r bjergrigt og har flere bjergkæder. Den højeste del af Nordirland ligger i Sperrin bakkerne. Deres skråninger kan findes i landets midte og er kendt for at være usædvanlige smukke. I den østlige del af Nordirland, i Down amtet, ligger granitbjerget Mourne. Dets højeste top er 848 meter og bærer navnet 'Slieve Donard'. Bortset fra disse bjerge er der også Antrim Plateau.

Et af stederne i Nordirland er Giant's Causeway. På den nordlige bred ligger den perfekte formede geometriske basaltsøjler. De var engang dannet af et vulkanudbrud og nu er en del af UNESCOs verdensarvsliste.

Floderne Bann, Foyle og Blackwater strømmer igennem landet og gør det exceptionelt frugtbar. I det sekstende og syttende århundrede blev en stor del af de irske skove faldet og erstattet af omfattende græsgange.

Det nordirske klima er meget uforudsigeligt. Landet har et moderat kystklima. En varm golfstrøm strømmer langs kysten, men temperaturerne er aldrig bemærkelsesværdigt højt. Nordirland er et fugtigt land. Der er ofte skyer, der hænger over byerne og græsgangene.

Trafik og infrastruktur

Den bedste måde at beundre Nordirland er med bil. I Irland, som resten af Storbritannien kører bilerne i vejens venstre side. Vejene er i god stand og fører over bakker og gennem landskabet.

At rejse med offentlig transport er ikke særlig nemt i Nordirland. Busserne samt togene lader meget tilbage at ønske. For eksempel er der betydelige huller i jernbanenettet. Transport med tog vedligeholdes af National Irish Rail (NIR).

Den eneste internationale Lufthavn i Nordirland ligger i nærheden af Belfast. Ud over denne lufthavn har byen en anden City Lufthavn, som primært har flyvninger til resten af Irland og Storbritannien. Derry Lufthavn og Londonderry Lufthavn foretager ikke flyvninger til destinationer uden for landet.

Mad og drikke

Det irske køkken adskiller sig ikke så meget fra sine engelske naboer. Men der er nogle specifikke irske retter og drikkevarer.

Den velkendte nationale morgenmad er 'Ulster fry'. Det er meget den samme, som den typiske engelske morgenmad. Ulster fry er tung. Bacon, pølser, æg og hvid budding er dens ingredienser. Det er serveret med brød.

Nordirland er en del af en ø. Derfor kan fisk anbefales. Rugbrød med røget laks er en lækker frokost for dem, der elsker fisk.

Irsk gryderet er populært blandt den irske befolkning såvel som turisterne. Gryderetter er på menuen i alle pubber og garantere en fuld mave.

Den mest berømte alkoholiske drink fra Nordirland er whisky. Velkendte mærker er Jameson og Bushmills.

Guinness er den mest berømte irske øl. Siden 1759 bliver brygget i Dublin, hvilket gør den til én ikke nordirsk øl.

Tidszone

Den nordirske tid er GMT/UTC+ 0. Om sommeren stilles uret en time frem. Derfor er den lokale tid om sommeren GMT/UTC+ 1.

Husly

Overnatning på hoteller, lejligheder, Bed&Breakfast og kroer er muligt på landet såvel som i byerne.

Belfast har også masser af vandrehjem. I Londonderry kan budgetrejsende også finde et sted for at overnatte i et af vandrehjemmene.

Nordirland har en fantastisk natur. For dem, der ønsker at vågne op blandt grønne bakker kan sove på campingpladser. De er generelt velholdte og er fredeligt beliggende.

Eksterne kilder

For mere information om Nordirland, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
 • Sprog
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Budget
 • Hertz
 • Alamo
 • Enterprise
 • Avis
 • Dollar Rent a Car
 • National Car Rental
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Sixt
 • Keddy By Europcar
 • Drivalia
 • InterRent
 • Easirent
 • Your Rent
 • Green Motion
 • Apollo Car Rental
 • Thrifty
 1. Hjem
 2. Biludlejning Nordirland