Billeje Riga

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Riga.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Riga

  1. Hjem
  2. Biludlejning Letland
  3. Biludlejning Riga
EasyTerra Biludlejning Riga er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Riga

Biludlejning Riga
Biludlejning Riga

Indledning

Den lettiske hovedstad Riga er den smukkeste by i de baltiske lande. Den historiske by er velbevaret og i de seneste år har større restaureringer fundet sted. Rigas centrum står på UNESCOs verdensarvsliste. For dem, der elsker arkitektur, vil nyde det meget, men selv hvis du er mindre interesseret i arkitektur, er Riga et vidunderligt og stemningsfyldt sted. Der er mange interessante museer, caféer og terrasser.

Befolkning

Byen har en befolkning på mere end 700.000.

Beliggenhed

Riga ligger på begge banker af Daugava, omkring ti kilometer fra mundingen af floden i Rigabugten, som er forbundet med Østersøen. Det historiske centrum ligger på flodens højre bred.

Økonomi

Riga har altid været en vigtig by for handel mellem Vest og Østeuropa, og det er stadig. Siden uafhængigheden blev havnen moderniseret, og en ny passagerterminal er blevet bygget. Desuden er den lettiske hovedstad det vigtigste finansielle centrum for de baltiske lande. Industri fokuserer primært på forarbejdning af lokale produkter, især tømmer og mad. Flere og flere mennesker opdager, at Riga en en sjov destination, og derfor er turisme stadig mere vigtigt.

Lufthavne

Rigas lufthavn ligger ti kilometer vest for byens centrum. Riga International Lufthavn er let tilgængelig med udlejningsbil: Fra byens centrum tager A10 (eller A7, der slutter sig til A10) og tager afkørslen til P133. Ruten til lufthavnen er tydeligt skiltet.

Offentlig transport

Den lettiske hovedstad har fremragende offentlige transport, som består af busser, sporvogne og trolleybusser. Du kan købe en heldags pass, 3-dages billet eller 5-dages billet, der gælder for alle former for offentlig transport. Lidt billigere er billetter, der kun er gyldige for en form for transport (enten busser eller sporvogne eller trolleybusser).

Trafik og parkering

Den gamle by er en fodgænger zone. Desuden er der mange ensrettede gader i byens centrum. Selvom man har i de seneste år bygget nogle parkeringshuse, er det stadig svært at finde en parkeringsplads i Rigas centrum.
Hvis du gerne vil opleve mere af Letland end blot dens hovedstad, er en udlejningsbil et ideelt transportmiddel. I de seneste år er mange af landets veje blevet istandsat. Men vær forsigtig på sekundære veje: En asfalteret vej kan pludselig - og uden varsel - blive til en grusvej.

Hoteller

Riga har et godt udvalg af overnatningsmuligheder i alle kategorier. Især budgetkategori for backpackere er godt repræsenteret, men i de seneste år er mange middelklasse og luksus hoteller blevet tilføjet. Husk, at tage højde for, hvor dit hotel ligger, og hvor langt den ligger fra det historiske centrum. Hvis du gerne vil besøge Riga om sommeren, anbefaler vi, at du booker dit hotel i god tid.

Eksterne kilder

For mere information om Riga, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Riga

EasyTerra Biludlejning Riga sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Lufthavne

Hvis du søger efter en lejebil i Letland, men i en anden by end Riga, klik venligst igennem til Biludlejning Letland side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Letland du ønsker at leje en bil.